21 Şubat 2021 Pazar

Haşhaş Mantolu Kek Tarifi

 

Haşhaş Mantolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Limon kabuğu rendesi
  • Kabartma tozu, vanilya
  • 1 su bardağı un ( benim bardağım küçük yinede unu azar azar kek kıvamına gelecek )

Şerbeti için;

  • 2 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • 1 dilim limon

Süslemek için;

  • 10 -15 tane çilek
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • Taze nane yaprağı

    Haşhaş Mantolu Kek Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp şekerlenmemesi için eriyene kadar karıştırın .
  • 10- 15 dk pişirip limonunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Keki için kalıpları tereyağı ile yağlayıp haşhaşa buluyoruz.
  • Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın .
  • Limon kabuğu rendesi, un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyip karıştırın.
  • Kalıplara eşit miktarda döküp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kekleri hemen ters çevirip kalıplarından ayırın.
  • Üzerine soğuyan şerbeti dökün.
  • Bir kaç saat bekleyip krem şanti çilek ve nane ile süsleyip servis yapın afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder