Haşhaş Mantolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Limon kabuğu rendesi
- Kabartma tozu, vanilya
- 1 su bardağı un ( benim bardağım küçük yinede unu azar azar kek kıvamına gelecek )
Şerbeti için;
- 2 bardak şeker
- 2 bardak su
- 1 dilim limon
Süslemek için;
- 10 -15 tane çilek
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- Taze nane yaprağı
Haşhaş Mantolu Kek Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp şekerlenmemesi için eriyene kadar karıştırın .
- 10- 15 dk pişirip limonunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için kalıpları tereyağı ile yağlayıp haşhaşa buluyoruz.
- Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın .
- Limon kabuğu rendesi, un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyip karıştırın.
- Kalıplara eşit miktarda döküp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen kekleri hemen ters çevirip kalıplarından ayırın.
- Üzerine soğuyan şerbeti dökün.
- Bir kaç saat bekleyip krem şanti çilek ve nane ile süsleyip servis yapın afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder