21 Şubat 2021 Pazar

Pırasalı Börek Tarifi

 

Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

İç malzemesi;

  • 2-3 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 küçük kase peynir
  • Tuz, karabiber, pulbiber 

    Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı

  • Pırasaları ince ince kıyıp tavaya alalım ve içine havuçları rendeleyelim.
  •  İçine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatları koyarak kavuralım.
  • Bir kasede yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpalım.
  • Tezgaha yufkayı serip üzerine sosun üçte birini sürelim.
  •  Pırasalı harcın ve peynirin yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde serpelim.
  •  Yufkayı her iki tarafından da ikiye keserek 4 adet üçgen parça elde edelim.
  • Parçaların küçük tarafından içe doğru sararak yağladığımız kalıba kolböreği gibi üst üste gelecek şekilde yerleştirelim. (ben 30 cm lik kek teflon kek kalıbı kullandım. ).
  •  İkinci yufka içinde aynı işlemi yapalım fakat sosun üçte birini de üzeri için ayıralım.
  • Böreği tepsiye dizip kalan sosu da üzerine sürdükten sonra 200 derece de altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  •  Piştikten sonra biraz soğuyunca tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder