Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- Vanilya
- Krem şanti toz ( piştikten sonra )
Kadayıf harcı için;
- 200 gram kadayıf ( hazır kavrulmuş olan )
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı ceviz içi ( irice ezilmiş )
- 3 yemek kaşığı şeker
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Tatlımız için önce kadayıflı kısmını hazırlayalım.
- Derin bir tencereye tereyağını alalım yakmadan eritelim ve şekerini üstüne kadayıfını ekleyelim .
- Kaşıkla alt üst edelim son olarak ceviz içini katalım ve orta ateşte iyi bir şekilde çıtır çıtır olana kadar kavuralım ve bir kenara alalım soğusun.
- Şimdi muhallebi için vanilya ve kremşanti dışında tüm malzemeyi tencereye alalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim ve kaynamaya yakın vanilyasını katalım.
- Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha pişirelim. Muhallebimiz 15-20 dk ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip çırpalım.
- Kare borcama ilk olarak kadayıf çıtırının 3 te 1’ni yayalım ve üstüne muhallebinin yarısını 3-4 farklı noktaya olacak şekilde koyalım ve kaşık yardımıyla düzleştirerek muhallebiyi yayalım .
- Tekrar kadayıf tekrar muhallebiyi aynı şekilde yayalım son olarak kalan çıtırr kadayıfları da en üstüne serpelim ve 3-4 saat buzdolabında soğutup beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder