21 Şubat 2021 Pazar

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Vanilya
  • Krem şanti toz ( piştikten sonra )

Kadayıf harcı için;

  • 200 gram kadayıf ( hazır kavrulmuş olan )
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı  ceviz içi ( irice ezilmiş )
  • 3 yemek kaşığı şeker

    Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Tatlımız için önce kadayıflı kısmını hazırlayalım.
  • Derin bir tencereye tereyağını alalım yakmadan eritelim ve şekerini üstüne kadayıfını ekleyelim .
  • Kaşıkla alt üst edelim son olarak ceviz içini katalım ve orta ateşte iyi bir şekilde çıtır çıtır olana kadar kavuralım ve bir kenara alalım soğusun.
  • Şimdi muhallebi için vanilya ve kremşanti dışında tüm malzemeyi tencereye alalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim ve kaynamaya yakın vanilyasını katalım.
  • Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha pişirelim. Muhallebimiz 15-20 dk ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip çırpalım.
  • Kare borcama ilk olarak kadayıf çıtırının 3 te 1’ni yayalım ve üstüne muhallebinin yarısını 3-4 farklı noktaya olacak şekilde koyalım ve kaşık yardımıyla düzleştirerek muhallebiyi yayalım .
  • Tekrar kadayıf tekrar muhallebiyi aynı şekilde yayalım son olarak kalan çıtırr kadayıfları da en üstüne serpelim ve 3-4 saat buzdolabında soğutup beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder