Küllü Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125g tereyağı (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Dışını bulamak için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tarçın
Küllü Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağı, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri ve 1 paket vanilya alınır ve karıştırılır.
- Daha sonra biraz un ve bir tatlı kaşığı kabartma tozunu ilave ederek hamur yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurundan küçük parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlanır ve fırın tepsisine yerleştirilir.
- Isıtılan 160° derece fırında yaklaşık 20 dakika altı hafif kızarıp üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Kurabiyeler pişerken uygun bir tabağa bir çay bardağı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı kakaoyu alarak karıştırılır.
- Tarçınlı kurabiye için de pudra şekeri ve tarçın karıştırılır.
- Kurabiyeler fırından alındıktan 2-3 dakika sonra hazırlanan karışımlarla kurabiyelerin her tarafı bulanır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙋🌿💜.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder