21 Şubat 2021 Pazar

Küllü Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Küllü Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125g tereyağı (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Dışını bulamak için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tarçın

    Küllü Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağı, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri ve 1 paket vanilya alınır ve karıştırılır.
  • Daha sonra biraz un ve bir tatlı kaşığı kabartma tozunu ilave ederek hamur yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamurundan küçük parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlanır ve fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Isıtılan 160° derece fırında yaklaşık 20 dakika altı hafif kızarıp üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Kurabiyeler pişerken uygun bir tabağa bir çay bardağı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı kakaoyu alarak karıştırılır.
  • Tarçınlı kurabiye için de pudra şekeri ve tarçın karıştırılır.
  • Kurabiyeler fırından alındıktan 2-3 dakika sonra hazırlanan karışımlarla kurabiyelerin her tarafı bulanır.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙋🌿💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder