Lahana Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 yaprak lahana
Haşlamak için;
- Kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 300 gram kıyma yada parça et
- 1 kahve fincanı pirinç̧
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 dal taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Üzerine dökmek için;
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
Lahana Kapama Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tencerede suyumuzu kaynatalım.
- Tuzu atalım suya ve ortasını küp şekilde kestiğimiz lahanadan yapraklar kopararak suya atalım.
- 3-4 dakika suda lahana yapraklarını haşlayalım.
- Haşlanan ve soğuyan lahana yapraklarının ortasındaki sert kısmı keserek her lahana yaprağını ıkı parçaya bölelim.
- Diğer yandan iç malzemenin sebzelerini incecik doğrayalım ve güzelce karıştıralım.
- Tencerenin en altına lahananın orta kısmından çıkan sert bölümü dizelim.
- Bu yapışma olmasını engellemek için yaptığımız bir işlem.
- Ardından görselleri gibi lahana yapraklarını tencereden hafif dışarı sarkacak şekilde dizelim.
- İçeriye iki kat olacak şekilde tencerenin dibine haşlanmış lahana serelim.
- İç harcın yarısını buraya dökelim ve kaşıkla düzleştirelim.
- Ardından 2 kat daha lahana dizelim ve harcın kalanını da buraya dökelim.
- Kenardan artan lahanaları üstüne kapatalım.
- Salçalı suyu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim. Afiyet olsun😎😎.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder