22 Şubat 2021 Pazartesi

Lahana Kapama Tarifi

 

Lahana Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak lahana

Haşlamak için;

  • Kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma yada parça et
  • 1 kahve fincanı pirinç̧
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Üzerine dökmek için;

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Lahana Kapama Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencerede suyumuzu kaynatalım.
  • Tuzu atalım suya ve ortasını küp şekilde kestiğimiz lahanadan yapraklar kopararak suya atalım.
  • 3-4 dakika suda lahana yapraklarını haşlayalım.
  • Haşlanan ve soğuyan lahana yapraklarının ortasındaki sert kısmı keserek her lahana yaprağını ıkı parçaya bölelim.
  • Diğer yandan iç malzemenin sebzelerini incecik doğrayalım ve güzelce karıştıralım.
  • Tencerenin en altına lahananın orta kısmından çıkan sert bölümü dizelim.
  • Bu yapışma olmasını engellemek için yaptığımız bir işlem.
  • Ardından görselleri gibi lahana yapraklarını tencereden hafif dışarı sarkacak şekilde dizelim.
  • İçeriye iki kat olacak şekilde tencerenin dibine haşlanmış lahana serelim.
  • İç harcın yarısını buraya dökelim ve kaşıkla düzleştirelim.
  • Ardından 2 kat daha lahana dizelim ve harcın kalanını da buraya dökelim.
  • Kenardan artan lahanaları üstüne kapatalım.
  • Salçalı suyu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim. Afiyet olsun😎😎.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder