Un Helvalı Ve Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 125 gram tereyağ (Oda ısısında yumuşamış olacak)
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- Yarım çay bardağından biraz eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un
Helvalı İç Harcı İçin
- 1 su bardağı un (Silme olacak)
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker (Tepeleme)
- 5 yemek kaşığı fındık ezmesi
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 çay bardağının üç de biri kadar sıvı yağ
Üzeri İçin
- Çikolata
Un Helvalı Ve Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiyenin yapımına helvasını hazırlayarak başlayalım öncelikle bir kabın içine süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştıralım (Sütü ocakta ısıtmadan soğuk olarak şekerli karıştırıyoruz)
- Sonra sıvı yağı tavaya alıp unu ilave ediyoruz ve rengi dönünceye kadar kavuruyoruz (Rengi un helvasındaki kadar koyu olmayacak)
- Sütü ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz ocağı kapatıp fındık ve fındık ezmesini de ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz iyice yoğurup tüm malzemelerin tamamen karışmasını sağlıyoruz.
- Sonra kontrollü bir şekilde unu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz un miktarı markasına göre farklılık gösterebilir bu yüzden unu eklerken dikkatli olun ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olması gerekiyor.
- Daha sonra tezgahın üzerine streç seriyoruz ve hazırladığımız hamuru üzerine alıp elimizle biraz bastırdıktan sonra merdane ile inceltiyoruz.
- Hamur kıyır kıyır dağılan bir hamur olduğu için açarken parçalanabilir sorun değil elinizle düzeltebilirsiniz.
- Daha sonra soğuyan helvalı fındık ezmeli harcı hamurun üzerine elimizde güzelce yayıyoruz ve kısa kenarından başlayarak streç ile sarıyoruz.
- Resimdede anlatmaya çalıştım bir tur çevirip rulo yaptıktan sonra bıçakla rulonun hemen dibinden kesiyoruz.
- Benim 6 rulo çıktı hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz ve streçi çıkarıp 3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- 160 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata ile üzerine çizikler yapıyoruz.
- Mis gibi nefis mi nefis kurabiyeler servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder