22 Şubat 2021 Pazartesi

Un Helvalı Ve Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi

 

Un Helvalı Ve Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 125 gram tereyağ (Oda ısısında yumuşamış olacak)
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • Yarım çay bardağından biraz eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un

Helvalı İç Harcı İçin

  • 1 su bardağı un (Silme olacak)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker (Tepeleme)
  • 5 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağının üç de biri kadar sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Çikolata

    Un Helvalı Ve Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Kurabiyenin yapımına helvasını hazırlayarak başlayalım öncelikle bir kabın içine süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştıralım (Sütü ocakta ısıtmadan soğuk olarak şekerli karıştırıyoruz)
  • Sonra sıvı yağı tavaya alıp unu ilave ediyoruz ve rengi dönünceye kadar kavuruyoruz (Rengi un helvasındaki kadar koyu olmayacak)
  • Sütü ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz ocağı kapatıp fındık ve fındık ezmesini de ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz iyice yoğurup tüm malzemelerin tamamen karışmasını sağlıyoruz.
  • Sonra kontrollü bir şekilde unu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz un miktarı markasına göre farklılık gösterebilir bu yüzden unu eklerken dikkatli olun ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olması gerekiyor.
  • Daha sonra tezgahın üzerine streç seriyoruz ve hazırladığımız hamuru üzerine alıp elimizle biraz bastırdıktan sonra merdane ile inceltiyoruz.
  • Hamur kıyır kıyır dağılan bir hamur olduğu için açarken parçalanabilir sorun değil elinizle düzeltebilirsiniz.
  • Daha sonra soğuyan helvalı fındık ezmeli harcı hamurun üzerine elimizde güzelce yayıyoruz ve kısa kenarından başlayarak streç ile sarıyoruz.
  • Resimdede anlatmaya çalıştım bir tur çevirip rulo yaptıktan sonra bıçakla rulonun hemen dibinden kesiyoruz.
  • Benim 6 rulo çıktı hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz ve streçi çıkarıp 3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • 160 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata ile üzerine çizikler yapıyoruz.
  • Mis gibi nefis mi nefis kurabiyeler servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder