Meyveli Kek Tarifi
Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Küçük bir kase çekirdeksiz kuru üzüm
- 7 tane kuru kayısı
- 7 tane gün kurusu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Meyveli Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker iyice köpürtülür ,süt ve sıvıyağ eklenir .
- Ardından kuru malzemeler eklenerek kek hamuru hazır hale getirilir.
- Kayısılar küçük küçük doğranır ,kuru üzümlerle beraber bir kaba alınır ve 1 tatlı kaşığı un serpiştirilir meyveler una iyice bulanır.
- Kek kalıbı yağlanır margarin veya tereyağı ile hafif unlanır kek hamurundan biraz eklenir .
- Kuru meyvelerden serpiştirilir.
- Kalan hamur üzerine dökülür ve son olarak kalan meyveler kekin üstüne serpiştirilir.
- Bir bıçak yardımıyla hafifçe karıştırılır önceden ısıtılmış 200 derecelik alt üst ayarlı fırında kek pişirilmeye bırakılır.
- Kek kabarınca fırın ayarı düşürülür 180 dereceye indirebilirsiniz.
- İlk 25 dakika fırın kapağını hiç açmayın daha sonra kurdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Fırından çıkan keki tamamen soğumaya bırakın ardından servis tabağına ters çevirip servis yapın afiyet olsun😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder