Meyveli Kek Tarifi

 

Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Küçük bir kase çekirdeksiz kuru üzüm
  • 7 tane kuru kayısı
  • 7 tane gün kurusu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

    Meyveli Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker iyice köpürtülür ,süt ve sıvıyağ eklenir .
  • Ardından kuru malzemeler eklenerek kek hamuru hazır hale getirilir.
  • Kayısılar küçük küçük doğranır ,kuru üzümlerle beraber bir kaba alınır ve 1 tatlı kaşığı un serpiştirilir meyveler una iyice bulanır.
  • Kek kalıbı yağlanır margarin veya tereyağı ile hafif unlanır kek hamurundan biraz eklenir .
  • Kuru meyvelerden serpiştirilir.
  • Kalan hamur üzerine dökülür ve son olarak kalan meyveler kekin üstüne serpiştirilir.
  • Bir bıçak yardımıyla hafifçe karıştırılır önceden ısıtılmış 200 derecelik alt üst ayarlı fırında kek pişirilmeye bırakılır.
  • Kek kabarınca fırın ayarı düşürülür 180 dereceye indirebilirsiniz.
  • İlk 25 dakika fırın kapağını hiç açmayın daha sonra kurdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Fırından çıkan keki tamamen soğumaya bırakın ardından servis tabağına ters çevirip servis yapın afiyet olsun😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder