Kozalak Mantısı Tarifi

 

Kozalak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka
  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Süzme yoğurt

    Kozalak Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Her bir yufkayı tekrar üç eşit parça olacak şekilde keselim.
  • Bir pipetle kalın tarafından başlayarak yufkaları saralım, uçlarını ıslatıp yapıştıralım ve pipetten çıkaralım.
  • Kızgın yağda sardığımız yufkaları kızartalım.
  • Bir tavada sıvı yağ ile doğradığımız soğanları kavuralım.
  • Kavrulan soğanlarımıza kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kıyma suyunu salıp çektikten sonra tereyağı ilave edip pişirelim.
  • 1 yemek kaşığı salçayı tuzu, karabiberi, kırmız pul biberi ekleyip pişirmeye devam edelim.
  • Kızarmış yufkaları tabağın etrafına dizelim.
  • Ortasında ki boşluğa kıyma harcını koyalım.
  • Süzme yoğurdu üzerine gezdirelim. Afiyet olsun ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder