22 Şubat 2021 Pazartesi

Pastane Usulü Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 kg süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı damla sütlü çikolata
  • 1 su bardağı soğuk süt (buzdolabında beklemiş)
  • Yarım su bardağı soğuk su (buzdolabında beklemiş)

Süslemek için

  • Kuvertür çikolata
  • Çilek
  • Pudra şekeri

    Pastane Usulü Supangle Tarifi Yapılışı

  • Un nişasta şeker ve kakao tencereye konulur karıştırılır.
  • Yavaş yavaş süt eklenir çırpmaya devam edilir yumurta sarısı eklenir o çak üzerinde pişirmeye alınır.
  • Çırpma teli ile devamlı karıştırarak göz göz kabarmana dek muhallebi pişirilir.
  • Ocak üzerinden alınan muhallebinin içine damla çikolata konulur karıştırılarak erimesi sağlanır.
  • Soğuk süt ve su ilave edilir pürüzsüz olana dek mikserle 1-2 dk çırpılır akışkan kıvama gelen muhallebi bekletilmeden kaselere pay edilir.
  • Tamamen soğuduktan sonra en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Kuvertür çikolata ile süslenir pudra şekeri serpilir çilekle servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder