Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 kg süt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı damla sütlü çikolata
- 1 su bardağı soğuk süt (buzdolabında beklemiş)
- Yarım su bardağı soğuk su (buzdolabında beklemiş)
Süslemek için
- Kuvertür çikolata
- Çilek
- Pudra şekeri
Pastane Usulü Supangle Tarifi Yapılışı
- Un nişasta şeker ve kakao tencereye konulur karıştırılır.
- Yavaş yavaş süt eklenir çırpmaya devam edilir yumurta sarısı eklenir o çak üzerinde pişirmeye alınır.
- Çırpma teli ile devamlı karıştırarak göz göz kabarmana dek muhallebi pişirilir.
- Ocak üzerinden alınan muhallebinin içine damla çikolata konulur karıştırılarak erimesi sağlanır.
- Soğuk süt ve su ilave edilir pürüzsüz olana dek mikserle 1-2 dk çırpılır akışkan kıvama gelen muhallebi bekletilmeden kaselere pay edilir.
- Tamamen soğuduktan sonra en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Kuvertür çikolata ile süslenir pudra şekeri serpilir çilekle servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder