Pırasa Yemeği Tarifi

 

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dal pırasa(beyaz bölgesini kullanacağız)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabuğu soyulup küçük doğranmış domates
  • Yarım çay bardağından biraz daha az pirinç
  • Yeterince tuz
  • Sıcak su

    Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Pırasaların kök kısımları kesilir zedeli ve sararmış dış yapraklar temizlenir.
  • Pırasalar verev şekilde( 1 cm genişliğinde )kesilir ve 10 dakika suda bekletilir bu şekilde toprağından arındırmış oluruz.
  • Pırasalar bir kaç kez sudan geçirip yıkayın ve daha sonra süzgece koyarak süzün.
  • Tavaya sıvı yağ alınır ve üzerine yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek kavrulur.
  • Domates salçasını ekleyip kavuralım.
  • Küçük doğranmış domates ve havuçlar koyulur ve bir kaç dakika kavrulur.
  • Pırasalar koyulur ve 6-7 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.
  • Kavrulan pırasaların üzerine yıkanmış pirinç eklenir.(tuz atılır ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir su miktarını ölçmedim 1, 5 su bardağı kadar olabilir).
  • Tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar ara ara yavaşça karıştırarak pişirir.
  • Karıştırmamızın sebebi bu sayede pirinçlerin tencerenin tabanına yapışmasını önleriz.
  • Eğer su eksilirse biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Pişen yemeğimizi mutlaka limon ile servis yapmanızı öneririm.
  • Afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder