Tavuk Göğüslü Spangle Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
- 1 kilo süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 150 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Spungle için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50 gram bitter çikolata
- 200 ml soğuk su
- 1 paket vanilya
Tavuk Göğüslü Spangle Tarifi Yapılışı
- Öncelikle geniş bir tencerede tereyağını eritelim içine bir su bardağı unu döküp kokusu gidene kadar kavuralım.
- Kavrulan una sütü ilave edip çırparak topaklanmamasını sağlayalım ve şekerini de ilave edelim.
- Tavuk göğsü kaynayınca vanilyasında ekleyip çırpalım, kaselere paylaştıralım.
- Ayrı bir tencerede süt un nişasta ve şekeri çırparak kaynamasını sağlayalım.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine vanilya ne bitter çikolata atıp çırparak çikolatanın erimesini sağlayalım.
- Bitter çikolata indikten sonra 200 ml. Soğuk suyu da ilave edip tekrar çırpalım.
- Bu karışımı da tavuk göğüslerinin üzerine paylaştıralım.
- Soğuduktan sonra üzerine kakao serpelim bir iki saat dinlendikten sonra servis edelim.
Çok lezzetli ulan bu tarifi denedikten sonra kesinlikle vazgeçemeyeceksiniz deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder