22 Şubat 2021 Pazartesi

Trabzon Pidesi Tarifi

 

Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ve ya 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ve ya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • İstediğiniz malzemeler ben
  • Pastırma
  • Yumurta
  • Kaşar
  • Sucuk
  • Kavurma
  • Tonbalığı
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağı

    Trabzon Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kap içerisine ılık su, süt, şeker ve mayayı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak mayayı çözdürelim.
  • Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağı ve tuzu ilave edin.
  • Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak şekilde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin.
  • Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 3 parçaya bölün tezgahın üzerinde 10 dk hamur yumaklara mayalansın.
  • Tezgahın üzerine yağlı kağıdı koyun ve üzerinde hamuru istediğiniz şekilde açın. Hamurun inceliğine kendi zevkinize göre karar verin.
  • Hamurun kenarlarına yumurta akını sürüp içe doğru bastırarak katlayın.
  • Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine  yağlı kağıtla yerleştirin ve önceden ısıtılmış180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koyarsanız pideler daha yumuşak pişecektir.
  • Fırından çıkan pideler üzerine tereyağı sürüp sıcak servis edin.
  • Afiyet olsun🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder