Üç Lezzetli Buzluk Böreği Tarifi

 

Üç Lezzetli Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • ½ çay bardağı sıvı yağ

İç malzemesi;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • İnce dilimlenmiş pastırma
  • Rendelenmiş havuç
  • İnce doğranmış ıspanak

    Üç Lezzetli Buzluk Böreği Tarifi Yapılışı

  • Yoğurt, sıvı yağ, iki yumurta ile yufkalara sürülecek karışım hazırlanır.
  • Peynir (ben ezine ve labne karıştırdım) ve doğranmış maydanoz karıştırılır.
  • Bir adet yufka tezgaha serilir, üstüne sıvı harçtan sürülür.
  • İç malzemesi yayılır, diğer yufka üstüne serilir ve sıvı harç sürülür.
  • İç malzemesi koyulur, son yufka da üstüne serilir, sıvı harçtan sürülür.
  • Son kez iç malzemesi eklenir, kenarları hafif içe katlanır.
  • Yufkalar rulo sarılır, dondurucuda bekletilir.
  • İstenildiği zaman dolaptan alınır, dilimlenir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Böreği üç lezzetli yaparken her bir yufkanın üstüne ayrı iç malzemesi koyulur. (ilk kata ıspanak, ikinciye pastırma, üçüncü kata havuç gibi).
  • Fırında pişirmek dışında böreği yumurtaya bulayıp tavada da kızartabilirsiniz.
  • Öyle de çok çıtır ve lezzetli oluyor. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder