Portakallı Enginar Tarifi

 

Portakallı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 orta boy enginar için
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük havuç
  • 1 büyük kase bezelye
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 2 küp şeker
  • Tuz
  • Dereotu

    Portakallı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında hafif çevirelim ve havuçları ve bezelyeyi ekleyip kavuralım.
  • Ardından şeker ve tuzu da ekleyip enginarları ters şekilde dizelim.
  • Üzerlerine meyvelerin suyunu sıkalım ve 3/4 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  • Eğer sebzeleri yeterince pişmezse biraz daha su ekleyelim.
  • Mümkünse bir gece dinlendirelim ve dereotu ile servis edelim. Afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder