Yemeye Doyulmayan Cevizli Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüm 200 ml
- 6 adet elma
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı esmer şeker
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 6 tatlı kaşığı tereyağı
Üzer için karamel sos:
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı krema
- Yarım su bardağından biraz eksik toz şeker
Üzerine serpmek için:
- Tarçın
Yemeye Doyulmayan Cevizli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Küçük bir tencereye su, esmer şeker, toz şeker, hindistan cevizi ve karabiberi koyup karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın.
- Ceviz ve kuru üzümü ilave edin, karıştırın ve hemen ocağın altını kapatın. (kuru bir kıvam almış olacak).
- Elmaları yıkayın, soyun, alt ve üstünü düz bir şekilde kesin ve içlerinin çekirdeklerini çıkararak genişçe oyun.
- Hazırladığınız harcı eşit bir şekilde elmaların içine doldurun.
- Her bir elmanın üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı koyun ve tarçın serpin.
- Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
- Yağlanmış fırın tepsisine elmaları yerleştirin.
- 40-45 dakika boyunca elmalar pişerken arada elmaların altını kaldırın ki akan sosları tekrardan elmaların üzerine dökün. (kuru kalmaması için).
- Karamelli sosun hazırlanışı ✅:Toz şeker ve tereyağını küçük bir tencerede pişirin.
- Hafif koyu renk alınca ayrı bir kasede çırptığınız kremayı karışıma ekleyin.
- Bir taşım kaynatın ocağın altını söndürün.
- Servis yaparken karamelli sosu elmaların üzerine dökün.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder