21 Şubat 2021 Pazar

Yemeye Doyulmayan Cevizli Elma Tatlısı Tarifi

 

Yemeye Doyulmayan Cevizli Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 200 ml

  • 6 adet elma
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı esmer şeker
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 6 tatlı kaşığı tereyağı

Üzer için karamel sos:

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı krema
  • Yarım su bardağından biraz eksik toz şeker

Üzerine serpmek için:

  • Tarçın

    Yemeye Doyulmayan Cevizli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Küçük bir tencereye su, esmer şeker, toz şeker, hindistan cevizi ve karabiberi koyup karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ceviz ve kuru üzümü ilave edin, karıştırın ve hemen ocağın altını kapatın. (kuru bir kıvam almış olacak).
  • Elmaları yıkayın, soyun, alt ve üstünü düz bir şekilde kesin ve içlerinin çekirdeklerini çıkararak genişçe oyun.
  • Hazırladığınız harcı eşit bir şekilde elmaların içine doldurun.
  • Her bir elmanın üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı koyun ve tarçın serpin.
  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine elmaları yerleştirin.
  • 40-45 dakika boyunca elmalar pişerken arada elmaların altını kaldırın ki akan sosları tekrardan elmaların üzerine dökün. (kuru kalmaması için).
  • Karamelli sosun hazırlanışı ✅:Toz şeker ve tereyağını küçük bir tencerede pişirin.
  • Hafif koyu renk alınca ayrı bir kasede çırptığınız kremayı karışıma ekleyin.
  • Bir taşım kaynatın ocağın altını söndürün.
  • Servis yaparken karamelli sosu elmaların üzerine dökün.
  • Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder