Pratik Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket milföy hamuru (tereyağlı milföy hamuru kullandım)
İçi için:
- 200 gram kıyma
- 1 küçük boy ince doğranmış soğan
- 2 diş rende sarımsak
- Karabiber/pul biber/tuz
Üzeri için:
- Yeteri kadar yoğurt
- 1 kaşık tereyağı ve zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Pratik Milföy Mantısı Tarifi Yapılışı
- Buzlu milföyler zemine serilir, buzları hafif çözülünce her milföy 8 parçaya kesilir.
- İç harcı için tüm malzeme karıştırılır milföylere yerleştirilir, mantı şeklinde kapatılır ve ters olarak fırın kabına dizilir.
- 200 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Üzeri için yağlar tavaya alınır, salça eklenir karıştırılır.
- Yoğurt ve salçalı sos ile servis edilir.
Ben yarım paket milföy hamuru kullandım, siz ölçüyü artırıp eksiltebilirsiniz.
Afiyetle♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder