Türk Usulü Çin Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 300 gram dana kıyma
- 3 dal taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük boy soğan
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- Dilerseniz soya sosu
Pişirmek için
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Türk Usulü Çin Mantısı Tarifi Yapılışı
- Unu, ılık suyu ve tuzu yoğurma kabına koyup güzelce karıştırın ve hamur pürüzsüzleşinceye kadar yoğurun.
- Sert bir hamur elde edin.
- Daha sonra hamurun üzerini örtüp en az yarım saat dinlendirin.
- Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine tüm harç malzemelerini ekleyerek karıştırın.
- Hamuru 3 parçaya bölün.
- Yufka inceliğinde açın ve herhangi bir bardak yardımıyla yuvarlak halinde kesin.
- Hamurların ortasına bir tatlı kaşığı dolusu harç koyun ve kenarlarına hafif su sürerek dilediğiniz şekilde kapatın. Görsellerde kapatma şekilleri ekledim.
- Yapışmaz derin ve kapaklı bir tavada yağı ısıtın.
- Mantıları tabanları aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve kapağı kapalı olarak kızarmaya bırakın.
- Tabanları kızaran mantıların üzerine sıcak suyu da ekleyin ve kısık ateşte mantılar yumuşayana kadar pişirin.
- Sos malzemelerini de tavada hazırlayıp mantıyı servis edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder