5 Mart 2021 Cuma

Türk Usulü Çin Mantısı Tarifi

 

Türk Usulü Çin Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 300 gram dana kıyma
  • 3 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük boy soğan
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Dilerseniz soya sosu

Pişirmek için

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

    Türk Usulü Çin Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Unu, ılık suyu ve tuzu yoğurma kabına koyup güzelce karıştırın ve hamur pürüzsüzleşinceye kadar yoğurun.
  • Sert bir hamur elde edin.
  • Daha sonra hamurun üzerini örtüp en az yarım saat dinlendirin.
  • Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine tüm harç malzemelerini ekleyerek karıştırın.
  • Hamuru 3 parçaya bölün.
  • Yufka inceliğinde açın ve herhangi bir bardak yardımıyla yuvarlak halinde kesin.
  • Hamurların ortasına bir tatlı kaşığı dolusu harç koyun ve kenarlarına hafif su sürerek dilediğiniz şekilde kapatın. Görsellerde kapatma şekilleri ekledim.
  • Yapışmaz derin ve kapaklı bir tavada yağı ısıtın.
  • Mantıları tabanları aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve kapağı kapalı olarak kızarmaya bırakın.
  • Tabanları kızaran mantıların üzerine sıcak suyu da ekleyin ve kısık ateşte mantılar yumuşayana kadar pişirin.
  • Sos malzemelerini de tavada hazırlayıp mantıyı servis edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder