Bursanın Meşhur Pideli Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için
- 500 gr kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 soğanın suyu (Posa kullanmıyoruz)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz biber
- Karabiber, kimyon
- Tuz
- 1 adet pide
Sosu için
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı su
Bursanın Meşhur Pideli Köftesi Tarifi Yapılışı
- Kıymayı, baharatları ve galeta ununu güzelce yoğurun ardından su ve soğan suyunu ekleyin. Tekrar yoğurup dolapta dinlendirin.
- Elinizle minik parçalar koparıp yuvarlayın ve iyice bastırın, incecik olsun.
- Çoook kızgın tavada önlü arkalı pişirin. Ben döküm tava kullandım. Çok ince olduğundan hemen pişiyor, dikkatli olun.
- Bu arada küp küp doğranmış pideleri az tereyağında biraz döndürün.
- Sos için, tereyağını eritin toz biberi ve salçayı ekleyip kavurun, suyu ilave edin.
- En alta pideler, üstüne köfteler, onun üstüne de muhteşem sosu ekleyin.
- Köfte pişerken yanına domates ve biber de ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor. Afiyetle 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder