Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 buçuk çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 1 adet limon kabuğu rendesi veya
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un (2 den sonrası kontrollü olmalı)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi yapalım soğumaya bırakalım.
- Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane ile açalım.
- Çay bardağı ile ay şekli verelim.
- Üstüne yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
- Not: tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olmalı.
- Servis esnasında üzerini süslemek sizin tercihinize kalmış ben ceviz ile süsledim. Afiyet olsun 🤗😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder