27 Nisan 2021 Salı

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 buçuk çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi veya
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un (2 den sonrası kontrollü olmalı)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi yapalım soğumaya bırakalım.
  • Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane ile açalım.
  • Çay bardağı ile ay şekli verelim.
  • Üstüne yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Not: tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olmalı.
  • Servis esnasında üzerini süslemek sizin tercihinize kalmış ben ceviz ile süsledim. Afiyet olsun 🤗😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder