12 Nisan 2021 Pazartesi

Kıyır Poğaça (Kabartma Tozu İle)Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8-10 dal maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu alarak çırpma teli ile çırpalım.
  • Daha sonra unun bir kısmı, kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, kabartma tozu ve kıyılmış maydanozu ilave edelim ve bir kaşık yardımıyla malzemelerimizi karıştıralım.
  • Ardından unumuzdan biraz daha ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım. Unu bu şekilde hamur toparlandıkça eklerseniz hamuru yoğurmanız çok daha kolay olacaktır. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
  • Hazır olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayarak şekillendirelim.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Ben bu ölçülerle hazırladığım hamurdan 11 adet poğaça elde ettim. Dilerseniz miktarları aynı oranda arttırarak daha fazla poğaça elde edebilirsiniz.
  • Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Maydanozlu peynirli poğaçalarımız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder