İçli Köfte (45-50 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma(az yağlı)
- 1 kg soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Çeyrek demet maydanoz (arzuya göre ben eklemedim)
- 250 gram tereyağ yada margarin
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı karabiber
- Tuz(salçanın tuzunu dikkat edin)
- Ceviz (arzuya göre)
Hamuru için;
- 1 kg bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un(kontrollü)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçli Köfte (45-50 Adet) Tarifi Yapılışı
- İç harcımız için soğanları küçük küçük doğrayalım.
- Blandrdan çekip suyunu sıkabilirsiniz.
- Geniş bi tencereye kıymayı alıp kavuralım ara ara karıştıralım tüm kalmasın.
- Suyunu salıp tekrar çekince margarini ilave edip eritene kadar karıştırıyoruz.
- Doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
- Biber salçasını ekleyip karıştıralım.
- En son baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip ocaktan alalım.
- Ben harcı 1 gece önceden hazırlıyorum. Aynı gün hazırlayacaksınız kıymayı soğuduktan sonra buz dolabında dinlendirin. Harcımız donmalı.
- Diş harcı için irmik ve bulguru geniş ağzı kapaklı bi kaba alıp karıştıralım.
- Üzerine gelecek şekilde sıcağa yakın su ilave edip karıştıralım.
- Bu şekilde 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen harcı geniş bi kaba alıp elimizle önce biraz karıştıralım.
- Ardından yumurta salça ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- En son unu kontrollü olarak ilave edip yoğuralım.
- Elimizi suda ıslata ıslata yapıyoruz yoğurma işlemini.
- Bulgurun oluşumuna göre sakız kıvamında bi harç olmalı.
- Fındık kadar koparıp suya attığınızda dağılmıyorsa harcımız hazır.
- Cevizden biraz büyük parçalar koparıp işaret parmağınız ortasına bastıralım.
- Ben şeklini salatalıkla verdim.
- Ara ara ıslatıp içini oyuyoruz.
- Ardından iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar içine doldurup şekil veriyoruz.
- İster yuvarlak ister limon şeklinde hazırlayabilirsiniz.
- Bütün malzemeleri bu şekilde hazırlayıp tepsi tepsi dondurucuda dondurup buz dolabı poşetlerini yerleştirin.
- Servis aşamasında ister bol yağda kızartın isterseniz haşlayıp üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirebilirsiniz. İki şekildede nefis 👌.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder