12 Nisan 2021 Pazartesi

İçli Köfte (45-50 Adet) Tarifi

 

İçli Köfte (45-50 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma(az yağlı)
  • 1 kg soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Çeyrek demet maydanoz (arzuya göre ben eklemedim)
  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı karabiber
  • Tuz(salçanın tuzunu dikkat edin)
  • Ceviz (arzuya göre)

Hamuru için;

  • 1 kg bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un(kontrollü)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    İçli Köfte (45-50 Adet) Tarifi Yapılışı

  • İç harcımız için soğanları küçük küçük doğrayalım.
  • Blandrdan çekip suyunu sıkabilirsiniz.
  • Geniş bi tencereye kıymayı alıp kavuralım ara ara karıştıralım tüm kalmasın.
  • Suyunu salıp tekrar çekince margarini ilave edip eritene kadar karıştırıyoruz.
  • Doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
  • Biber salçasını ekleyip karıştıralım.
  • En son baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip ocaktan alalım.
  • Ben harcı 1 gece önceden hazırlıyorum. Aynı gün hazırlayacaksınız kıymayı soğuduktan sonra buz dolabında dinlendirin. Harcımız donmalı.
  • Diş harcı için irmik ve bulguru geniş ağzı kapaklı bi kaba alıp karıştıralım.
  • Üzerine gelecek şekilde sıcağa yakın su ilave edip karıştıralım.
  • Bu şekilde 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen harcı geniş bi kaba alıp elimizle önce biraz karıştıralım.
  • Ardından yumurta salça ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • En son unu kontrollü olarak ilave edip yoğuralım.
  • Elimizi suda ıslata ıslata yapıyoruz yoğurma işlemini.
  • Bulgurun oluşumuna göre sakız kıvamında bi harç olmalı.
  • Fındık kadar koparıp suya attığınızda dağılmıyorsa harcımız hazır.
  • Cevizden biraz büyük parçalar koparıp işaret parmağınız ortasına bastıralım.
  • Ben şeklini salatalıkla verdim.
  • Ara ara ıslatıp içini oyuyoruz.
  • Ardından iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar içine doldurup şekil veriyoruz.
  • İster yuvarlak ister limon şeklinde hazırlayabilirsiniz.
  • Bütün malzemeleri bu şekilde hazırlayıp tepsi tepsi dondurucuda dondurup buz dolabı poşetlerini yerleştirin.
  • Servis aşamasında ister bol yağda kızartın isterseniz haşlayıp üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirebilirsiniz. İki şekildede nefis 👌.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder