Malzemeler
- Hazır baklavalık yufka
İç malzemesi;
- 250 gram yaş kadayıf
- 1 su bardağı kırık ceviz
Üzeri için;
- 1 su bardağı tereyağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı şeker
Yapılışı
- Kadayıfı derin bir kabın içerisine alalım. Diderek kadayıfı ufalayalım.
- Baklavalık yufkadan iki adet üst üste tezgaha serelim.
- Üzerine her yerine gelecek şekilde eşit miktarda kadayıf serelim ve üzerine ceviz dökelim.
- Rulo yapalım ve iki parmak genişliğinde kesip borcama dizelim.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını ister bir fırça yardımıyla isterse yemek kaşığıyla her yerine gelecek şekilde yağlayalım.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
- Süt ve şekeri tencereye alalım.
- Kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Kaynayınca bir iki dakika kaynaması yeterli.
- On dakika sütü ılımaya bırakalım.
- Fırından çıkan tatlı ılık süt ılık bir şekilde şerbetliyoruz.
- Tatlımızın yanında dondurma ile servise hazır. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder