Mükemmel Kremasıyla Hem Hafif Hemde Çok Lezzetli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
Kek için;
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galete unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 5 su bardağı süt 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Piştikten sonra yarım paket krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Toz fıstık
Mükemmel Kremasıyla Hem Hafif Hemde Çok Lezzetli Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tatlımızın şerbetini yapıyoruz.
- Tencereye şekeri ve suyu alıp ateşe alalım kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ateşten alıp soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın hamurunu yapmak için yumurtayla şekeri iyice çırpıyoruz daha sonra diğer bütün malzemeleri ekleyip birkaç dakika çırpıyoruz yağlanmış tepsiye tatlımızın hamurunu ekliyoruz.
- 170 derecelik fırında alt üst ayarda 25 yada 30 dakikada pişiriyoruz.
- Tatlımız fırındayken kremamızı yapıyoruz.
- Tencereye kreme malzemelerini ekleyip ateşe alıyoruz kıvam alana kadar çırpıyoruz pişen kremamızın içine yarım paket krem şantiyi ekleyip bikaç dakika çırpıyoruz.
- Pişen tatlımızın fırından alıp soğuk şerbetimizi ekliyoruz onun üzerine kremamızı ekleyip en son süslemek için hindistan cevizi toz fıstık serpiyoruz.
- Tatlımızı dolapta 2 saat bekletilip servis edilir afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder