Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 küçük dilim limon
Hamur malzemeleri için;
- 4 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un ( ölçü 200ml)
- 2,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı irmik (silme)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı ucuyla tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Kızartmak için sıvı yağ
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 3 su bardağı şeker su ve bir dilim limonu tencereye alalım.
- Kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşde yaklaşık 25-30 dakika yine kaynatalım.
- Ardından kenara alıp soğutalım tam soğuduktan sonra bir püf noktası buzdolabına alalım şerbeti kullanırken çok soğuk olması gerekiyor tatlılarımızın çıtır çıtır olması için.
- Diğer taraftan hamur kısmı için ocağa tencereye alalım .
- 2, 5 su bardağı su, 1 çay kaşığı şekeri ,1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşık ucuyla tuzu ekleyip ocağın altını açıp kaynama noktasına gelmeye yakın 2, 5 su bardağı unu ekleyip kaşığımızın ucuyla bastırarak kavuralım topaklanmaması için iyice bastıralım hamur kıvamı.
- Şekli alana kadar bu şekil devam edelim ardından kenara alıp soğumasını bekleyelim ılık olmasıda yeterli olacaktır.
- Bu kısımda önemli püf noktası 4 adet yumurtayı teker teker hamura ekleyip çırpalım tamamen hamura karışmadan diğer yumurtayı içine kırmayalım ister bir mikserle ister mutfak şefiyle istersenizde bu kısmı elinizlede yoğurup yapabilirsiniz bütün yumurtaları ekledikten sonra 3 yemek kaşığı irmiğide (tepeleme olmasın)ekleyip cıvık bir hamur elde edelim.
- Ardından krema torbasına alıp yıldız ucunu kullanalım önemli bir püf noktası yine soğuk sıvı yağa sıkıp sonra ocağın altını açalım her tarafını güzel kızardıktan sonra soğuk şerbetin içine tatlımızı alalım ,1-2 dakika içinde beklemesi için yeterli olacaktır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder