26 Mayıs 2021 Çarşamba

10 Dakikada Hazır İrmikli Kakaolu Porsiyonluk Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı

    Yapılışı

  • Uygun bir tencereye sütü, şekeri, kakaoyu ve irmiği alarak karışım homojen bir hale gelinceye kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Ben tatlıyı küçük boy kare borcamda hazırladım.
  • Borcamın içini ıslatarak ocaktan yeni aldığımız tatlımızı borcama alıyoruz.
  • İlk olarak oda sıcaklığında ılımaya bırakıyoruz.
  • Ardından buzdolabına kaldırarak 2-3 saat kadar dinlendiriyoruz. Bu sürenin sonunda tatlımızı borcamdan çıkarıp geniş bir tabağa alıyoruz. Ben 16 eşit parçaya böldüm, siz daha küçük porsiyonlar da hazırlayabilirsiniz.
  • Böldüğüm parçaları hindistan cevizine ve toz antep fıstığına buladım. Dilerseniz cevize, fındığa ya da çikolataya da bulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder