Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Yapılışı
- Uygun bir tencereye sütü, şekeri, kakaoyu ve irmiği alarak karışım homojen bir hale gelinceye kadar karıştıralım.
- Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edelim.
- Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Ben tatlıyı küçük boy kare borcamda hazırladım.
- Borcamın içini ıslatarak ocaktan yeni aldığımız tatlımızı borcama alıyoruz.
- İlk olarak oda sıcaklığında ılımaya bırakıyoruz.
- Ardından buzdolabına kaldırarak 2-3 saat kadar dinlendiriyoruz. Bu sürenin sonunda tatlımızı borcamdan çıkarıp geniş bir tabağa alıyoruz. Ben 16 eşit parçaya böldüm, siz daha küçük porsiyonlar da hazırlayabilirsiniz.
- Böldüğüm parçaları hindistan cevizine ve toz antep fıstığına buladım. Dilerseniz cevize, fındığa ya da çikolataya da bulayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder