26 Mayıs 2021 Çarşamba

Şimdi Çıktı Fırından Kahvaltılık ( Kızarmış Ekmek Tarifi)

 

Şimdi Çıktı Fırından Kahvaltılık ( Kızarmış Ekmek Tarifi) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ezilmiş rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet küçük domates( kabuğu ve çekirdeği çıkartılmış küp doğranmış)
  • 2 adet ince doğranmış sivri biber
  • 2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 5- 6 adet kare tost ekmeği ( ince dilimlenmiş normal ekmekle de olur)
  • Oda ısısında yumuşamış tereyağ 

    Şimdi Çıktı Fırından Kahvaltılık ( Kızarmış Ekmek Tarifi) Yapılışı

  • Kaşar peynirini, beyaz peyniri ve yumurtayı rondoda çekin ( eğer rondonuz yoksa ki olmayabilir sorun değil peynirleri rendeleyin yumurtayı kırın hepsini güzelce karıştırın harmanlayın.
  • Peynirli yumurtalı harcın içine doğranmış sivri biber, kabuğu, çekirdekleri çıkmış doğranmış domates, kıyılmış maydanozları ekleyin. Ve güzelce harmanlayın. Bu kıvamı resimlerden görebilirsiniz.
  • Bu harmanladığınız karışım çok cıvık olmamalı ekmeklerin üstünde duracak ekmeklerden akmayacak kıvamda, yoğunlukta olmalıdır.
  • Fırınınızı 180-200 derece de ısıtmaya başlayın….
  • Ekmeklerinizin üstüne güzelce oda ısısında ki tereyağı sürün.
  • Şimdi yağlanmış ekmeklerin üstüne de peynirli harçtan sürün ve içinde ekmekler olan tepsiyi iyice ısınmış fırına verin ekmeklerin üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Ben bir süre bu şekilde pişirdin sonra ızgarayı yakıp öyle devam ettim.
  • Izgara olmadan da pişer ama ekmekler ısınmış fırına atılacak bunu unutmayın…
  • Isınmamış fırında ekmeklerin üstündeki peynirler fırın ısınana kadar eriyip tepsiye akabilir. Bu nedenle ekmeklerin üzerine sürülecek karışım çok cıvık olmamalı … kıvamı resimlerden görebilirsiniz….
  • Pişirme süresi yok. Ekmeklerin üstleri kızardı mı tamamdır. Üstleri güzelce kızarmış, kendileri yumuşacık ekmeklerinizi sıcak sıcak tüketin….
  • Afiyetler olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder