Şimdi Çıktı Fırından Kahvaltılık ( Kızarmış Ekmek Tarifi) İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ezilmiş rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük domates( kabuğu ve çekirdeği çıkartılmış küp doğranmış)
- 2 adet ince doğranmış sivri biber
- 2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
- 5- 6 adet kare tost ekmeği ( ince dilimlenmiş normal ekmekle de olur)
- Oda ısısında yumuşamış tereyağ
Şimdi Çıktı Fırından Kahvaltılık ( Kızarmış Ekmek Tarifi) Yapılışı
- Kaşar peynirini, beyaz peyniri ve yumurtayı rondoda çekin ( eğer rondonuz yoksa ki olmayabilir sorun değil peynirleri rendeleyin yumurtayı kırın hepsini güzelce karıştırın harmanlayın.
- Peynirli yumurtalı harcın içine doğranmış sivri biber, kabuğu, çekirdekleri çıkmış doğranmış domates, kıyılmış maydanozları ekleyin. Ve güzelce harmanlayın. Bu kıvamı resimlerden görebilirsiniz.
- Bu harmanladığınız karışım çok cıvık olmamalı ekmeklerin üstünde duracak ekmeklerden akmayacak kıvamda, yoğunlukta olmalıdır.
- Fırınınızı 180-200 derece de ısıtmaya başlayın….
- Ekmeklerinizin üstüne güzelce oda ısısında ki tereyağı sürün.
- Şimdi yağlanmış ekmeklerin üstüne de peynirli harçtan sürün ve içinde ekmekler olan tepsiyi iyice ısınmış fırına verin ekmeklerin üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.
- Ben bir süre bu şekilde pişirdin sonra ızgarayı yakıp öyle devam ettim.
- Izgara olmadan da pişer ama ekmekler ısınmış fırına atılacak bunu unutmayın…
- Isınmamış fırında ekmeklerin üstündeki peynirler fırın ısınana kadar eriyip tepsiye akabilir. Bu nedenle ekmeklerin üzerine sürülecek karışım çok cıvık olmamalı … kıvamı resimlerden görebilirsiniz….
- Pişirme süresi yok. Ekmeklerin üstleri kızardı mı tamamdır. Üstleri güzelce kızarmış, kendileri yumuşacık ekmeklerinizi sıcak sıcak tüketin….
Afiyetler olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder