Akışkan Fındıklı İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 vanilin şekeri
Dolgusu için;
- Nutella
- Fındık içi
Akışkan Fındıklı İzmir Bombası Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba malzemelerimizi alalım ve hamurumuzu yoğuralım.
- Yoğurdumuz hamurumuzu streçfilme sarın dinledirelim.
- Yağlı bir kağıt serelim ve nutellamızdan birer yemek kaşığı kadar aralıklı koyalım ve üzerine fındık parçası dolaba kaldıralım yaklaşık 20 dakika kadar.
- Benim birazda fındık ezmesi karıştırdım.
- Hamurumuzu uzunlamasına yuvarlayalım ve 12 parçaya keselim.
- Kestiğimiz hamurlarımızı elimizle ince açalım ve nutellamızı koyalım, fazlalığın kesdikten sonra fırın tepsimize alalım.
- Kopardığımız hamurları birleştirip yine yapabilirsiniz.
- Önceden ısıttığım 230 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirdim. Siz kendi fırınınıza göre pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder