23 Mayıs 2021 Pazar

Akışkan Fındıklı İzmir Bombası Tarifi

 

Akışkan Fındıklı İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilin şekeri

Dolgusu için;

  • Nutella
  • Fındık içi

    Akışkan Fındıklı İzmir Bombası Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba malzemelerimizi alalım ve hamurumuzu yoğuralım.
  • Yoğurdumuz hamurumuzu streçfilme sarın dinledirelim.
  • Yağlı bir kağıt serelim ve nutellamızdan birer yemek kaşığı kadar aralıklı koyalım ve üzerine fındık parçası dolaba kaldıralım yaklaşık 20 dakika kadar.
  • Benim birazda fındık ezmesi karıştırdım.
  • Hamurumuzu uzunlamasına yuvarlayalım ve 12 parçaya keselim.
  • Kestiğimiz hamurlarımızı elimizle ince açalım ve nutellamızı koyalım, fazlalığın kesdikten sonra fırın tepsimize alalım.
  • Kopardığımız hamurları birleştirip yine yapabilirsiniz.
  • Önceden ısıttığım 230 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirdim. Siz kendi fırınınıza göre pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder