23 Mayıs 2021 Pazar

Krep Tarifi

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı dolu tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un

    Krep Tarifi Yapılışı

  • Çırpma kabımızın içine süt ve yumurta alınıp çırpılmaya başlanır.
  • Üzerine suyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir.
  • Kontrollü bi şekilde un eklenmeye başlanır.
  • Bu tarife 4 su bardağı un tam geliyor. Hamurumuz kek hamuru kıvamında olmalı.
  • Tavamızı ısıtıyoruz ve ilk dökmeden önce çok az yağlıyoruz.
  • Karışımımızdan bir kepçe alıp tavamıza döküyoruz ve kepçenin arkasıyla daire şeklinde karışımı yayıyoruz.
  • Hamur göz göz olduğu zaman arkasını çeviriyoruz.
  • Krebimiz çok hızlı pişiyor yakmamaya dikkat edelim.
  • Tabağa aldığımız zaman üzerini yağlıyoruz. Kurumaması için.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder