Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı dolu tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
Krep Tarifi Yapılışı
- Çırpma kabımızın içine süt ve yumurta alınıp çırpılmaya başlanır.
- Üzerine suyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir.
- Kontrollü bi şekilde un eklenmeye başlanır.
- Bu tarife 4 su bardağı un tam geliyor. Hamurumuz kek hamuru kıvamında olmalı.
- Tavamızı ısıtıyoruz ve ilk dökmeden önce çok az yağlıyoruz.
- Karışımımızdan bir kepçe alıp tavamıza döküyoruz ve kepçenin arkasıyla daire şeklinde karışımı yayıyoruz.
- Hamur göz göz olduğu zaman arkasını çeviriyoruz.
- Krebimiz çok hızlı pişiyor yakmamaya dikkat edelim.
- Tabağa aldığımız zaman üzerini yağlıyoruz. Kurumaması için.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder