16 Mayıs 2021 Pazar

Arnavut Böreği Tarifi

 

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • Tuz

İç harcı için;

  • 5 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Katlar arası için;

  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı

  • Un, su ve tuzu ile yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru 20 dk dinlendirelim.
  • Patatesleri haşlayıp ezelim. Soğanı zeytinyağ ile kavurup salçayı ekleyelim salça ile birlikte kavrulan soğan karışımına patatesleri ekleyip karıştıralım, isteğe bağlı baharatları ve tuzu ekleyip kapatalım.
  • Dinlenmiş hamuru 2 eşit parçaya bölelim. Hamurları eşit büyüklükte yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Eğer hamurun birinden 12 parça çıkartırsanız daha iyi olacaktır bu 12 parçayı üst kat için kullanacağız. Eşit parçalardan yaparsanız da sorun olmaz üst kısmın daha kat kat çıtır olması için bir seçenek olacaktır.
  • Tereyağ ve zeytinyağını tavada hafif ateşte kaynatmadan eritelim köpük oluşursa üzerinden kaşıkla alalım.
  • Alt katman için bezeleri unlanmış tezgahta merdane ile tabak büyüklüğünde açalım. Bir servis tabağını yağlayıp bezeleri tek tek tabağa dizelim, her bir beze arasına eritilmiş tereyağ karışımını kuru yer kalmayacak şekilde sürelim.
  • Açtığımız 10 bezeyi üst üste bu şekilde koyduktan sonra streçleyip buzdolabında 20 dk bekletelim.
  • Diğer 12 beze içinde aynı işlemi yapalım dinlenmeye alalım.
  • Dolaptan önce alt katı çıkaralım ve tezgaha alalım, elimizle veya merdane yardımıyla pişireceğimiz tepsinin büyüklüğünden 2 parmak genişlikte açalım.
  • Daha sonra tezgahtan alıp yağladığımız tepsiye yerleştirelim, hamur tepsi kenarlarından taşmalı.
  • Daha sonra hazırladığımız harcı içine koyalım ve diğer üst katımızı dolaptan çıkarıp üzerine yerleştirelim.
  • Dilerseniz kenardan sarkan fazla kısmı kesebilirsiniz bıçak yardımıyla daha sonra kıvırarak üst kat hamuruna yapıştırabiliriz. Dilediğiniz şekilde kesip kalan tereyağı üzerine sürün.
  • 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder