22 Mayıs 2021 Cumartesi

Baklavalı Cheesecake Tarifi

 

Baklavalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Kekin tabanı için malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 240 gram toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 vanilya 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı +2 tepeleme kaşık un

Cheesecake için malzemeler

  • 400 gram mavi paket pınar beyaz peynir
  • 400 gram pınar yeşil paket labne
  • 200 ml krema
  • 250 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • 8 adet hazır baklava yufkası
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ 

    Baklavalı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pandispanya kekini için. Yumurta ve toz şeker iyice çırpılmalı. Sıvı yağ ve suyu ilave ettikten sonra kuru malzemeleri eleyerek koyalım karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili olan 23 cm genişliğindeki kelepçeli kalıba kek harcını dökelim.
  • Önceden ısıttığınız 170 derece fırına verin. Piştiğinden emin olmak için kürdan ile kontrol edin.
  • Pişen keki soğuyunca dikkatlice kalıptan çıkartın soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
  • Pandispanya pişirdiğimiz aynı kelepçeli kalıba baklava yufkasını yanlardan sarkacak şekilde ortasına yerleştirin ikişer kat halinde 3 adet baklava yufkası serelim
  • Pandispanya kekinizi yerleştirin.
  • Krema için ilk önce peynirleri mikserle çırpın. Şekeri ilave edin.
  • Vanilya, yumurtaları teker teker koyup hızlı çırpın.
  • Unu fıstığı koyup karıştırın.
  • Kalıba dökün.
  • Kenarlarda kalan yufkaları üstüne doğru toplayın.Önceden erittiğiniz tereyağını her yerine gelecek şekilde sürün.
  • Önceden ısıttığınız 175 derece fırına kızarana kadar pişirin bir gece dolapta dinlendirin.
  • Üzerine bal döküp fıstık serpin gül ile süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder