Baklavalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Kekin tabanı için malzemeler
- 5 adet yumurta
- 240 gram toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 vanilya 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı +2 tepeleme kaşık un
Cheesecake için malzemeler
- 400 gram mavi paket pınar beyaz peynir
- 400 gram pınar yeşil paket labne
- 200 ml krema
- 250 gram şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı antep fıstığı
- 8 adet hazır baklava yufkası
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
Baklavalı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pandispanya kekini için. Yumurta ve toz şeker iyice çırpılmalı. Sıvı yağ ve suyu ilave ettikten sonra kuru malzemeleri eleyerek koyalım karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili olan 23 cm genişliğindeki kelepçeli kalıba kek harcını dökelim.
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırına verin. Piştiğinden emin olmak için kürdan ile kontrol edin.
- Pişen keki soğuyunca dikkatlice kalıptan çıkartın soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
- Pandispanya pişirdiğimiz aynı kelepçeli kalıba baklava yufkasını yanlardan sarkacak şekilde ortasına yerleştirin ikişer kat halinde 3 adet baklava yufkası serelim
- Pandispanya kekinizi yerleştirin.
- Krema için ilk önce peynirleri mikserle çırpın. Şekeri ilave edin.
- Vanilya, yumurtaları teker teker koyup hızlı çırpın.
- Unu fıstığı koyup karıştırın.
- Kalıba dökün.
- Kenarlarda kalan yufkaları üstüne doğru toplayın.Önceden erittiğiniz tereyağını her yerine gelecek şekilde sürün.
- Önceden ısıttığınız 175 derece fırına kızarana kadar pişirin bir gece dolapta dinlendirin.
- Üzerine bal döküp fıstık serpin gül ile süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder