22 Mayıs 2021 Cumartesi

En Pratiğinden Domatesli Tavuklu Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • Banvit Piliç Bonfile Göğüs
  • Haşlanmış makarna
  • 20-25 adet çeri domates
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tatlı toz biber
  • Kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 6-7 yaprak Taze fesleğen

    Yapılışı

  • Fırın kabına ilk olarak çeri domatesler alınır, ortasına bir parça göğüs eti yerleştirilir ve üzerine zeytin yağı gezdirilir.
  • Ardından karabiber, pul biber, tatlı toz biber ve kekik eklenir.
  • Eziciden geçirilmiş sarımsak da fırın kabına ilave edilir. Tuzu ayarlanır ve tekrar 2-3  yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  • Tavuğun iki kısmı da baharatlar ve zeytinyağı ile harmanlanır.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fırından 30-35 dakika kadar pişirilir.
  • Sürenin sonunda pişen göğüs eti fırından alınır, çatal ile didiklenir ve domatesler ezilir.
  • Fesleğen yaprakları da eklenir ve karıştırılır.
  • Hazırlanan tavuk etli domates soslu karışıma haşlanmış makarnayı ilave edilerek tekrar karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder