Malzemeler
- Banvit Piliç Bonfile Göğüs
- Haşlanmış makarna
- 20-25 adet çeri domates
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tatlı toz biber
- Kekik
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 6-7 yaprak Taze fesleğen
Yapılışı
- Fırın kabına ilk olarak çeri domatesler alınır, ortasına bir parça göğüs eti yerleştirilir ve üzerine zeytin yağı gezdirilir.
- Ardından karabiber, pul biber, tatlı toz biber ve kekik eklenir.
- Eziciden geçirilmiş sarımsak da fırın kabına ilave edilir. Tuzu ayarlanır ve tekrar 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
- Tavuğun iki kısmı da baharatlar ve zeytinyağı ile harmanlanır.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırından 30-35 dakika kadar pişirilir.
- Sürenin sonunda pişen göğüs eti fırından alınır, çatal ile didiklenir ve domatesler ezilir.
- Fesleğen yaprakları da eklenir ve karıştırılır.
- Hazırlanan tavuk etli domates soslu karışıma haşlanmış makarnayı ilave edilerek tekrar karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder