28 Mayıs 2021 Cuma

Bayatlamayan Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • ️250 gram oda ısısında margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • ️2 yumurta sarısı (beyazlar üzerine)
  • ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı sirke
  • ️Yarım çay bardağı toz şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı mahlep
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️3, 5-4 su bardağı arası un

Üzeri için;

  • ️Kavrulmuş susam
  • ️Yumurta beyazı

    Yapılışı

  • Margarin, yumurta sarısı, sirke, sıvı yağ, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Un, mahlep, kabartma tozunu ekleyelim yoğuralım.
  • Unu kontrollü ekleyelim un miktarı değişebilir. Ne çok yumuşak ne sert bir hamur olmaması gerekir.
  • Hamurdan bir parça alalım ve yuvarlayalım.
  • Simit şeklini verelim üzerini önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulayalım. (kavrulmuş susam yoksa beyaz susamı teflon yada granit tavaya alalım kısık ateşte pembeleşene kadar kavurabilirsiniz).
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fanlı ayarda pembeleşene kadar pişirelim. (benim fırında 20 dk kadar sürede pişti).
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder