Malzemeler
- ️250 gram oda ısısında margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
- ️2 yumurta sarısı (beyazlar üzerine)
- ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️2 yemek kaşığı sirke
- ️Yarım çay bardağı toz şeker
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı mahlep
- ️1 paket kabartma tozu
- ️3, 5-4 su bardağı arası un
Üzeri için;
- ️Kavrulmuş susam
- ️Yumurta beyazı
Yapılışı
- Margarin, yumurta sarısı, sirke, sıvı yağ, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Un, mahlep, kabartma tozunu ekleyelim yoğuralım.
- Unu kontrollü ekleyelim un miktarı değişebilir. Ne çok yumuşak ne sert bir hamur olmaması gerekir.
- Hamurdan bir parça alalım ve yuvarlayalım.
- Simit şeklini verelim üzerini önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulayalım. (kavrulmuş susam yoksa beyaz susamı teflon yada granit tavaya alalım kısık ateşte pembeleşene kadar kavurabilirsiniz).
- Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fanlı ayarda pembeleşene kadar pişirelim. (benim fırında 20 dk kadar sürede pişti).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder