Pamuk Gibi Kremasıyla Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Pamuk Gibi Kremasıyla Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilya alınır, 5-6 dakika çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir, tekrar çırpılır.
- Üzerine kakao, kabartma tozu ve un elenir, homojen bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra yağlanmış büyük yuvarlak borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kontrollü pişirilir.
- Kek piştikten sonra biraz ılıması için kenarda bekletilir.
- Kek sütü iyice çekmesi için her yerine kürdan batırılır ve üzerine süt gezdirilir.
- Muhallebisi için, kremşanti ve vanilya hariçinde bütün malzemeler uygun bir tencereye alınır, malzemeler iyice çırpılır.
- Hiç bir topak kalmadığından emin olduktan sonra ocağın altı açılır, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirilir.
- Ocaktan alınan sıcak muhallebiye vanilya eklenir, ve soğuması için 5- 6 dk da bir mikserle karıştırılır.
- Hafif ılındıktan sonra 1 paket kremşanti ekleyip tekrar mikser ile çırpılır.
- Daha sonra kekin üzerine eşit dökülür. Ilıması için kenarda bekletilir. Üzerini bol hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz 🎀🎀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder