Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Sarılan tavuk için :
- 7 adet tavuk but kemiksiz, iyice açılmış
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
İç harcı için :
- 400 gram mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil tatlı biber
- Yarım paket krema
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sos için :
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- Ve üzerine kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- Önce tavuğumuzun malzemelerini karıştırıp harmanlayıp dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ben 3 saat kadar tuttum 1 2 saat de yeterli olacaktır.
- Gelelim iç harcımıza ;Önce soğan ve biberlerimizi kavuralım ardından mantarımızı ekleyelim. Sarımsağımızı ekleyelim.
- Suyunu salıp geri çekmeye başlayınca yarım paket kremamızı da ekleyelim.
- Tuz karabiber atalım.
- 1-2 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Dolapta dinlenmiş olan tavuklarımızı çıkaralım.
- Tek tek hepsinin içine soğumuş olan harcımızı koyup saralım.
- Kürdan ile tutturanlar var ama ben gerek görmedim açılmıyor zaten.Borcamımıza dizelim.
- Gelelim beşamel sosumuza; 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim, 2 yemek kaşığı un ekleyip birkaç dakika rengi değişene kadar karıştırarak kavuralım. Aman yakmayın 3- 4 dk yeterli 🤓
- Hemen 2 bardak sütümüzü de yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
- Tuz ,karabiber atalım.
- Kıvam almaya başlayacaktır zaten koyulaşır çok kısa bir sürede 🤗 3 -4 dakika da sütü koyduktan sonra karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım.
- Tavuklarımızın üzerine beşamel sosu yayalım.
- Yarım yemek kaşığı domates salçasını çok az su ile sıvılaştırıp tavuklarımızın dibine ekleyelim.
- 200 derece ısıttığımız fırınımıza atalım.
- Beşamel sosumuz kızarana kadar pişirelim.
- Zaten tavuk çabuk pişen birşey 🤓 son 10 dakika üzerine rendelenmiş kaşar ekleyelim ve kızarınca fırından çıkaralım. Şimdiden afiyet olsun 🥰🌸🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder