26 Mayıs 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Sarılan tavuk için :

  • 7 adet tavuk but kemiksiz, iyice açılmış
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

İç harcı için :

  • 400 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil tatlı biber
  • Yarım paket krema
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için :

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
  • Ve üzerine kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  • Önce tavuğumuzun malzemelerini karıştırıp harmanlayıp dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Ben 3 saat kadar tuttum 1 2 saat de yeterli olacaktır.
  • Gelelim iç harcımıza ;Önce soğan ve biberlerimizi kavuralım ardından mantarımızı ekleyelim. Sarımsağımızı ekleyelim.
  • Suyunu salıp geri çekmeye başlayınca yarım paket kremamızı da ekleyelim.
  • Tuz karabiber atalım.
  • 1-2 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Dolapta dinlenmiş olan tavuklarımızı çıkaralım.
  • Tek tek hepsinin içine soğumuş olan harcımızı koyup saralım.
  • Kürdan ile tutturanlar var ama ben gerek görmedim açılmıyor zaten.Borcamımıza dizelim.
  • Gelelim beşamel sosumuza; 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim, 2 yemek kaşığı un ekleyip birkaç dakika rengi değişene kadar karıştırarak kavuralım. Aman yakmayın 3- 4 dk yeterli 🤓
  • Hemen 2 bardak sütümüzü de yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  • Tuz ,karabiber atalım.
  • Kıvam almaya başlayacaktır zaten koyulaşır çok kısa bir sürede 🤗 3 -4 dakika da sütü koyduktan sonra karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım.
  • Tavuklarımızın üzerine beşamel sosu yayalım.
  • Yarım yemek kaşığı domates salçasını çok az su ile sıvılaştırıp tavuklarımızın dibine ekleyelim.
  • 200 derece ısıttığımız fırınımıza atalım.
  • Beşamel sosumuz kızarana kadar pişirelim.
  • Zaten tavuk çabuk pişen birşey 🤓 son 10 dakika üzerine rendelenmiş kaşar ekleyelim ve kızarınca fırından çıkaralım. Şimdiden afiyet olsun 🥰🌸🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder