Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
- Damak tadına göre tuz
Terbiyesi için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı
- Pirincin üzerine 2 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Pirinçler yumuşayınca sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını karıştırıyoruz.
- Çorbanın altını kapatıp suyundan 3 kepçe kadar yavaş yavaş karıştırarak terbiyeye ilave ediyoruz.
- Yoğurtlu karışımı çorbanın üzerine ipince bir şerit gibi sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.
- Tuzunu da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Bir tavada tereyağı eritip kuru naneyi ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Kıvam alan çorbamızın üzerine hazırladığımız sosu ekleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder