22 Mayıs 2021 Cumartesi

Biberli Mantar Sote Tarifi

 

Malzemeler

  • 750 gram mantar
  • 3 adet köy biberi
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı

  • Mantarların kabukları soyulur, yıkanır ve doğranır.
  • Tavaya zeytinyağı alınır orta göz ocakta yağ ısınınca mantarlar ilave edilir.
  • Harlı ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken mantarlara tereyağı ve julyen doğranmış soğan ilave edilir.
  • Soğan yarı kavrulunca julyen doğranan biberler ilave edilir.
  • Biberler tamamen kavrulunca üzerine küp doğranmış domates ilave edilir.
  • Bu aşamada tuz ve baharatlar ilave edilir ve kapağı kapatılır.
  • Domatesler suyunu salıp çekince yemek ocaktan alınır. Servis için hazır afiyet şifa olsun inşallah 💞

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder