28 Mayıs 2021 Cuma

Burma Tatlısı Tarifi

 

Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gr çekilmiş fındık içi ( ceviz yada fıstıkta olabilir )
  • 200 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • 1 dilim limon

    Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yufkalarımızı tezgahın üzerine açıyoruz arasına 1, 5 yemek kaşığı fındık içi serpiyoruz .
  • Oklavaya ( yada daha ince bir aparat da olabilir ) yufkamızı sarıyoruz ve iki ucundan tutup büzüştürerek ortaya topluyoruz.
  • Oklavadan çıkartıp uygun bir tepsiye sırayla diziyoruz.
  • Tereyağ ve sıvı yağı bir tavaya alıp ocakta eritiyoruz ,üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz.
  • Tatlımızın her yerine gelecek şekilde üzerine kaşıkla gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
  • Şerbet için şeker limon ve suyu bir tencereye alıyoruz ocakta orta ateşte 15 dk kaynatıyoruz.
  • Daha sonra şerbeti soğumaya bırakıyoruz .
  • Fırından çıkan tatlımız ilk sıcağı çıkıp 10 dk soğuduktan sonra şerbetini döküyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder