Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gr çekilmiş fındık içi ( ceviz yada fıstıkta olabilir )
- 200 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 bardak şeker
- 2 bardak su
- 1 dilim limon
Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yufkalarımızı tezgahın üzerine açıyoruz arasına 1, 5 yemek kaşığı fındık içi serpiyoruz .
- Oklavaya ( yada daha ince bir aparat da olabilir ) yufkamızı sarıyoruz ve iki ucundan tutup büzüştürerek ortaya topluyoruz.
- Oklavadan çıkartıp uygun bir tepsiye sırayla diziyoruz.
- Tereyağ ve sıvı yağı bir tavaya alıp ocakta eritiyoruz ,üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz.
- Tatlımızın her yerine gelecek şekilde üzerine kaşıkla gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
- Şerbet için şeker limon ve suyu bir tencereye alıyoruz ocakta orta ateşte 15 dk kaynatıyoruz.
- Daha sonra şerbeti soğumaya bırakıyoruz .
- Fırından çıkan tatlımız ilk sıcağı çıkıp 10 dk soğuduktan sonra şerbetini döküyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder