Portakallı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un ( yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar)
- Ceviz içi
- 1 portakal kabuğu rendesi
Portakallı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir ve tekrar çırpılır.
- Kek hamurumuz hazır.
- Kekimizi pişmeye bırakıyoruz.
- Hamurumuz yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirilir.
- Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım.
- 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.
- Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
- Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder