28 Mayıs 2021 Cuma

Portakallı Cevizli Kek Tarifi

 

Portakallı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un ( yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar)
  • Ceviz içi
  • 1 portakal kabuğu rendesi

    Portakallı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir ve tekrar çırpılır.
  • Kek hamurumuz hazır.
  • Kekimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Hamurumuz yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  • 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirilir.
  • Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım.
  • 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.
  • Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
  • Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder