Çikolata Ganajlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
Çikolatalı Ganaj İçin
- 200 ml krema
- 200 gram çikolata (120 gram sütlü+80 gram bitter)
Çikolata Ganajlı Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz şekerin yarısını yumurtanın aklarına ekliyoruz ve bir çimdik tuz ekleyerek traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpıyoruz şekerin diğer yarısınıda yumurtanın sarısına ekliyoruz çırpmaya başlıyoruz.
- Daha sonra üzerine sıcak suyu ekleyip iyice köpürene kadar yumurtanın sarısını da çırpıyoruz daha sonra yağını ekliyoruz kuru malzemeleri de eleyerek ekleyip düşük ayarda çırpıyoruz.
- Daha sonra bu karışıma yumurta aklarını üç seferde ekleyerek havasını söndürmeden alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz 20 cmlik çember kalıba bu karışımı döküyoruz ve önceden ısıtılmış olan 160 derece fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz kürdan testi ile kontrol ederek fırından çıkartalım.
- Keki bir gece önceden hazırlarsak çok iyi olur eğer hazırlamadıysak en az dört 5 saat soğuduktan sonra keki katlarına ayıralım. Kekin katlarını 1-2 yemek kaşığı sütle ıslatalım.
- Çikolatalı ganaj için kremayı bir kaba olarak ısıtalım kaynatmıyoruz buna dikkat edelim daha sonra içine çikolataları ilave edelim ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
- Daha sonra kenara soğumaya bırakalım oda sıcaklığına gelip hafif katılaşmaya başlayınca kekin aralarına bu karışımdan her katına sürelim ve etrafını da bu karışımla güzelce kaplayalım ve dolaba soğumaya bırakalım.
- Üzerini pasta kreması ve çilekle süsledim sizde dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder