18 Mayıs 2021 Salı

Çikolata Ganajlı Pasta Tarifi

 

Çikolata Ganajlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Çikolatalı Ganaj İçin

  • 200 ml krema
  • 200 gram çikolata (120 gram sütlü+80 gram bitter)

    Çikolata Ganajlı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz şekerin yarısını yumurtanın aklarına ekliyoruz ve bir çimdik tuz ekleyerek traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpıyoruz şekerin diğer yarısınıda yumurtanın sarısına ekliyoruz çırpmaya başlıyoruz.
  • Daha sonra üzerine sıcak suyu ekleyip iyice köpürene kadar yumurtanın sarısını da çırpıyoruz daha sonra yağını ekliyoruz kuru malzemeleri de eleyerek ekleyip düşük ayarda çırpıyoruz.
  • Daha sonra bu karışıma yumurta aklarını üç seferde ekleyerek havasını söndürmeden alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz 20 cmlik çember kalıba bu karışımı döküyoruz ve önceden ısıtılmış olan 160 derece fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz kürdan testi ile kontrol ederek fırından çıkartalım.
  • Keki bir gece önceden hazırlarsak çok iyi olur eğer hazırlamadıysak en az dört 5 saat soğuduktan sonra keki katlarına ayıralım. Kekin katlarını 1-2 yemek kaşığı sütle ıslatalım.
  • Çikolatalı ganaj için kremayı bir kaba olarak ısıtalım kaynatmıyoruz buna dikkat edelim daha sonra içine çikolataları ilave edelim ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Daha sonra kenara soğumaya bırakalım oda sıcaklığına gelip hafif katılaşmaya başlayınca kekin aralarına bu karışımdan her katına sürelim ve etrafını da bu karışımla güzelce kaplayalım ve dolaba soğumaya bırakalım.
  • Üzerini pasta kreması ve çilekle süsledim sizde dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder