18 Mayıs 2021 Salı

Patlıcanlı Türlü Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletirken)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  •  2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı alacalı olacak şekilde soyalım ve küp küp doğrayalım ve bir kap içerisine alalım.
  • Ardından üzerini su ile dolduralım ve tuzu da ekleyerek 15 dakika kadar bekletelim.
  • Tenceremize sıvı yağ ve zeytinyağımızı alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek kavuralım.
  • Biberlerimizi de küçük küçük doğrayalım ve tenceremize ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
  • Domates salçası ile küp küp doğradığımız domatesimizi de ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Patatesimizi iri küpler halinde doğrayalım ve tenceremize ekleyelim, karıştıralım.
  • Tuzlu sudan patlıcanlarımızı alarak onları da tenceremize ekleyelim. Tuzunu da ilave ettikten sonra karıştıralım ve bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Sıcak suyumuzu ilave edip son kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım, kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Benim yemeğim için 25 dakika yeterli geldi ancak siz ara ara kontrol ederek pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder