19 Mayıs 2021 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana biftek
  • 2 adet büyük boy patates
  • 5-6 adet domates
  • Süzme yoğurt
  • Tuz, karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağından fazla zeytinyağ

Etin marinesi için;

  • 1küçük çay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet soğan suyu
  • 1 çay bardağı süt

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etimizi marine etmek için, etleri uzun şeritler şeklinde julyen doğruyoruz, saklama kabına alıp üzerine sütünü ve iki adet soğanın sadece suyunu ekliyoruz ve buzdolabında en az iki saat dinlendiriyoruz.
  • Etimizin marine saatti tamamlanmaya yakın, patateslerimizi kibrit şeklinde doğruyoruz ve soğuk suya alıyoruz.
  • Domates sos için: domateslerimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tavamıza çok az zeytinyağ ekleyip domateslerimizi ekliyoruz.
  • Domatesler hafif kıvama gelince 1 kaşık domates salçası ve karabiber ekleyip sosumuzu pişirmeye devam ediyoruz biraz katılaştıktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Patateslerimizi sudan alıp iyice kuruladıktan sonra kızartıyoruz.
  • Ardından etlerimizi pişirme tavasına alıp pişirmeye bırakıyoruz.
  • Pişmeye yakın tuzunu isteye isteğe göre karabiberini ekliyoruz bide tereyağını ekliyoruz. Bütün pişirme işlemleri tamamlanınca.
  • Sunum yapacağımız tabağın en altına kızaran patatesleri üzerine süzme yoğurdu, sosumuzu ve en üste etlerimizi ekleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder