Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg dana biftek
- 2 adet büyük boy patates
- 5-6 adet domates
- Süzme yoğurt
- Tuz, karabiber
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağından fazla zeytinyağ
Etin marinesi için;
- 1küçük çay bardağı zeytinyağ
- 2 adet soğan suyu
- 1 çay bardağı süt
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi marine etmek için, etleri uzun şeritler şeklinde julyen doğruyoruz, saklama kabına alıp üzerine sütünü ve iki adet soğanın sadece suyunu ekliyoruz ve buzdolabında en az iki saat dinlendiriyoruz.
- Etimizin marine saatti tamamlanmaya yakın, patateslerimizi kibrit şeklinde doğruyoruz ve soğuk suya alıyoruz.
- Domates sos için: domateslerimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tavamıza çok az zeytinyağ ekleyip domateslerimizi ekliyoruz.
- Domatesler hafif kıvama gelince 1 kaşık domates salçası ve karabiber ekleyip sosumuzu pişirmeye devam ediyoruz biraz katılaştıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Patateslerimizi sudan alıp iyice kuruladıktan sonra kızartıyoruz.
- Ardından etlerimizi pişirme tavasına alıp pişirmeye bırakıyoruz.
- Pişmeye yakın tuzunu isteye isteğe göre karabiberini ekliyoruz bide tereyağını ekliyoruz. Bütün pişirme işlemleri tamamlanınca.
- Sunum yapacağımız tabağın en altına kızaran patatesleri üzerine süzme yoğurdu, sosumuzu ve en üste etlerimizi ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder