13 Mayıs 2021 Perşembe

Çıtır Midye Tatlısı Tarifi

 

Çıtır Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 bir çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limonsuyu

Arasına sürmek için

  • 1 su bardağı nişasta

İçi için

  • 1 su bardağı ceviz

Üzeri için

  • Yarım paket margarin

    Çıtır Midye Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt yoğurt yumurta sıvı yağ sirke ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Azar azar unumuzu ilave ediyoruz unu kontrollü ekleyelim kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.
  • Hamuru 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz.
  • Yaptığımız bezeleri arasına nişasta koyarak pasta tabağı büyüklüğünde açıp 12 tanesini üst üste koyuyoruz ve merdane ile kare olacak şekilde açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru rulo olacak şekilde sarıyoruz.
  • Sardığımız hamuru birer parmak olacak şekilde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz hamurları merdane ile hafif bastırarak açıyoruz.
  • Arasına ceviz koyup uç kısımlarından bastırarak kapatıyoruz.
  • Üzerine erittiğimiz margarini sürüyoruz 160 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder