Çıtır Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 bir çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limonsuyu
Arasına sürmek için
- 1 su bardağı nişasta
İçi için
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri için
- Yarım paket margarin
Çıtır Midye Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt yoğurt yumurta sıvı yağ sirke ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Azar azar unumuzu ilave ediyoruz unu kontrollü ekleyelim kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz.
- Yaptığımız bezeleri arasına nişasta koyarak pasta tabağı büyüklüğünde açıp 12 tanesini üst üste koyuyoruz ve merdane ile kare olacak şekilde açıyoruz.
- Açtığımız hamuru rulo olacak şekilde sarıyoruz.
- Sardığımız hamuru birer parmak olacak şekilde kesiyoruz.
- Kestiğimiz hamurları merdane ile hafif bastırarak açıyoruz.
- Arasına ceviz koyup uç kısımlarından bastırarak kapatıyoruz.
- Üzerine erittiğimiz margarini sürüyoruz 160 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder