21 Mayıs 2021 Cuma

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Arası İçin

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı ceviz kırığı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • İnce limon dilimi

    Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbeti yapın ilinsin daha sonra yoğurt yumurta tereyağı sıvıyağ sirke iyice karıştırıp sonra irmik kabartma tozu vanilya ve unu ekleyerek yoğuralım hamurun 4/1 ni kenara alın.
  • Ceviz kakao tarçın ve sıvıyağ ekleyip iyice karıştırıp kenara alalım hamuru parça koparıp uzun şekil verip elinizle enli açın.
  • İçine kenardaki kakaolu hamuru ince rulo gibi yapıp hamuru her iki kenardan kapatıp bir su bardağı irmiği tezgaha serpip hamura bulayıp şekil verip tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin sonra çıkan tatlının ilk sıcağı çıkar çıkmaz şerbeti dökelim bir gece önceden yaparsanız daha kıvamlı olur yapacaklara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder