Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Arası İçin
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı ceviz kırığı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- İnce limon dilimi
Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti yapın ilinsin daha sonra yoğurt yumurta tereyağı sıvıyağ sirke iyice karıştırıp sonra irmik kabartma tozu vanilya ve unu ekleyerek yoğuralım hamurun 4/1 ni kenara alın.
- Ceviz kakao tarçın ve sıvıyağ ekleyip iyice karıştırıp kenara alalım hamuru parça koparıp uzun şekil verip elinizle enli açın.
- İçine kenardaki kakaolu hamuru ince rulo gibi yapıp hamuru her iki kenardan kapatıp bir su bardağı irmiği tezgaha serpip hamura bulayıp şekil verip tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin sonra çıkan tatlının ilk sıcağı çıkar çıkmaz şerbeti dökelim bir gece önceden yaparsanız daha kıvamlı olur yapacaklara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder