Elmalı Patlıcanlı Kuzu Kol Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı kuzu kol
- 1 adet yeşil elma
- 3 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 2 dal taze kekik
- 1 defne yaprağı
- Tuz karabiber pul biber
- Zeytinyağı
Elmalı Patlıcanlı Kuzu Kol Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
- Bolca tuzlu suda 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün.
- Elmayı ve domatesi de küp küp doğrayın kenara alın.
- Döküm çok sıcak tencerede eti mühürleyin.
- Tuz karabiber serpin.
- Kekik dalları defne yaprağı ve ince doğranmış sarımsak ilave edin.
- Domates ilave edin.
- Patlıcan ve elmayı da ilave edip şeker tuz karabiber ekleyin ve kapağı kapalı en kısık ateşte pişirin. Ben 45 dk pişirdim. 40. Dk da patlıcanı tadın pişmişse hazırdır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder