İrmikli Kek (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 ml süt
- 2 adet yumurta
- 250 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri (8 gr)
- 100 gram un
- 1 paket kabartma tozu (16 gr)
- 1-2 yemek kaşığı kakao
- 1 tutam tuz
- 100 gram irmik
- 250 gram fındık (öğütülmüş)
İrmikli Kek (Yağsız) Tarifi Yapılışı
- Sütü ve yumurtayı bir kapta çırpın.
- Başka bir kapta diğer kuru malzemeleri karıştırın.
- Süt-yumurta karışımını kuru malzemelerinin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıba dökelim ve 40-45 dakika 180°c de önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Soğutulmuş keki pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder