Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tuzu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
Dışı için;
- 1 çay bardağı toz şeker
Ortasına koymak için;
- Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz toz şekeri bir kaseye alıyoruz.
- Yuvarlamış olduğumuz hamuru şekere buluyoruz .
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Ortasına bir aparatla yada parmağımızla çukur açıyoruz.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra orta kısmını benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayala doldurup servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder