Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği için
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ( eritilmiş)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı pekmez
- Susam
İçine koyulan malzeme
- Turşu
- Aysberg
- Domates
- Karamelize soğan
- Ketçap
- Mayonez
- Çedar peyniri
Karamelize soğanı için
- 2 orta boy kuru soğan
- Sıvı yağ
- 1 çay kaşığının yarısı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yeteri kadar su
Ev Yapımı Hamburger Tarifi Yapılışı
- Ekmeğin yapılışı.Öncelikle kabımıza suyla sütümüzü alalım ama elinizle kontrol edin çok aşırı sıcak olmasın ılık olması eli yakmaması lazım.
- Daha sonra şekeri sıvı yağı kuru mayayı koyup çırpıcıyla çırpalım.
- Ağzını kapatalım 5-10 dakka kadar mayanın aktif olması için bekleyelim.
- Bekledikten sonra da tereyağını ilave edelim.
- Ardından unu kontrollü koyalım tuzunu da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayabiliriz kıvam alana kadar un ilave edip yoğuralım.
- Ardından tezgaha alıp 2 dakika kadarda tezgahta yoğurup kabımıza alalım üzerini çok az bişey sıvı yağ sürelim elimizle 45-50 dakka mayalansın.
- Ardından tezgaha alalım eşit parçalara bölelim ister 6 ya ister 8 parça olarak yapabilirsiniz ben 6 parça yaptım ☺️
- Tepsiye aldığımız ekmeklerin üzerini temiz bir bez örtüp öyle mayalandırdım.
- Tepside de mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarışını sürelim susamını da dökelim.
- Daha sonra fırına koyabiliriz 160 -170 derece arası pisti ekmeklerim.
- Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip hamburgerimizi yapabiliriz ☺️❤️❤️🌺🌺gerçekten çok güzell yumuşacık ekmek oluyor denemelisiniz ☺️☺️🌺❤️❤️ deneyeceklere afiyet olsun ☺️❤️🌺🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder