16 Mayıs 2021 Pazar

Ev Yapımı Hamburger Tarifi

 

Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Hamburger ekmeği için

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ( eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı pekmez
  • Susam

İçine koyulan malzeme

  • Turşu
  • Aysberg
  • Domates
  • Karamelize soğan
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Çedar peyniri

Karamelize soğanı için

  • 2 orta boy kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığının yarısı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar su

    Ev Yapımı Hamburger Tarifi Yapılışı

  • Ekmeğin yapılışı.Öncelikle kabımıza suyla sütümüzü alalım ama elinizle kontrol edin çok aşırı sıcak olmasın ılık olması eli yakmaması lazım.
  • Daha sonra şekeri sıvı yağı kuru mayayı koyup çırpıcıyla çırpalım.
  • Ağzını kapatalım 5-10 dakka kadar mayanın aktif olması için bekleyelim.
  • Bekledikten sonra da tereyağını ilave edelim.
  • Ardından unu kontrollü koyalım tuzunu da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayabiliriz kıvam alana kadar un ilave edip yoğuralım.
  • Ardından tezgaha alıp 2 dakika kadarda tezgahta yoğurup kabımıza alalım üzerini çok az bişey sıvı yağ sürelim elimizle 45-50 dakka mayalansın.
  • Ardından tezgaha alalım eşit parçalara bölelim ister 6 ya ister 8 parça olarak yapabilirsiniz ben 6 parça yaptım ☺️
  • Tepsiye aldığımız ekmeklerin üzerini temiz bir bez örtüp öyle mayalandırdım.
  • Tepside de mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarışını sürelim susamını da dökelim.
  • Daha sonra fırına koyabiliriz 160 -170 derece arası pisti ekmeklerim.
  • Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip hamburgerimizi yapabiliriz ☺️❤️❤️🌺🌺gerçekten çok güzell yumuşacık ekmek oluyor denemelisiniz ☺️☺️🌺❤️❤️ deneyeceklere afiyet olsun ☺️❤️🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder