16 Mayıs 2021 Pazar

Kaşarlı Gül Böreği Tarifi

 

Kaşarlı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yufka

İçi İçin

  • 3 su bardağı kaşar rendesi

Sosu İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 adet soda

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Kaşarlı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelik olarak yufkaları dörde bölelim. Sonrasında hazırladığımız sosdan her parçaya her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Geniş kenarına iç harçtan koyup rulo yapalım. Ben kaşar rendesi ile yaptım siz farklı iç harç hazırlayabilirsiniz.
  • Rulo yaptıktan sonra gül şeklini vererek hafif sarıp uç kısmına böreğin altına gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Bütün yufkalar bittikten sonra artan sosu da böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim.
  • Sonrasında da yumurta sarısını fırçayla sürüp üzerlerine çörekotu serpiştirip verelim. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder