Kaşarlı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yufka
İçi İçin
- 3 su bardağı kaşar rendesi
Sosu İçin
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 adet soda
Üzeri İçin
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Kaşarlı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelik olarak yufkaları dörde bölelim. Sonrasında hazırladığımız sosdan her parçaya her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Geniş kenarına iç harçtan koyup rulo yapalım. Ben kaşar rendesi ile yaptım siz farklı iç harç hazırlayabilirsiniz.
- Rulo yaptıktan sonra gül şeklini vererek hafif sarıp uç kısmına böreğin altına gelecek şekilde tepsiye dizelim.
- Bütün yufkalar bittikten sonra artan sosu da böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim.
- Sonrasında da yumurta sarısını fırçayla sürüp üzerlerine çörekotu serpiştirip verelim. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder