Fesleğen Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket Hazır Makarna (Penne, spagetti vs isteğe göre)
- 150 gr Taze Fesleğen
- ½ Su Bardağı Zeytinyağı
- 4 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri
- 200 Ml Krema
Fesleğen Soslu Makarna Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir robot içerisine fesleğenler kurutularak eklenir ve zeytinyağı ile birlikte çekilir.
- Makarna bir tencere içerisinde haşlanır ve aldante bırakılır. (Makarna çok fazla pişirilirse doku olarak hoş bir hal almaz.)
- Bir tavaya krema eklenir ve biraz ısındığı sırada fesleğenli karışımı, parmesan peynirini ilave edildikten sonra isteğe göre tuz ilave edilir ve karıştırılır. (Krema fazla ısınırsa kesilir.)
- Krema fokurdamaya başladıktan sonra makarnayı ilave edip 2-3 dk karıştırılır ve altı kapatılır, servis edilir. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Fesleğen Soslu Makarna Kaç Kalori?
- Fesleğen soslu makarnanın 100 gram 105, bir porsiyonu ise yaklaşık 390 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder