Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket petibör bisküvi
- 5 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz içi
Havuç Topları Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havucu güzelce yıkayın, kurulayın ve kabuklarını soyun.
- Ardından bir tencerenin içerisine havuçları rendeleyin.
- Üzerine sıvı yağ ve şekeri ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
- Kavurma işleminin ardından havuçları soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Bu esnada bisküvileri rondodan çektirerek ufalayın.
- Ceviz içini de rondoya ilave edin ve ufalanması için çektirin.
- Havuçlu karışım soğuduktan sonra üzerine bisküvi ve cevizleri ilave edin. Elinizde yoğurun ve yuvarlayarak şekil verin.
- Havuçlu topları hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Havuç Topları Kaç Kalori?
- Havuç toplarının bir adedi 48, bir porsiyonu ise yaklaşık 145 kalori değerindedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder