25 Mayıs 2021 Salı

Havuç Topları Tarifi

 

Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 5 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi

Havuç Topları Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havucu güzelce yıkayın, kurulayın ve kabuklarını soyun.
  • Ardından bir tencerenin içerisine havuçları rendeleyin. 
  • Üzerine sıvı yağ ve şekeri ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
  • Kavurma işleminin ardından havuçları soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Bu esnada bisküvileri rondodan çektirerek ufalayın.
  • Ceviz içini de rondoya ilave edin ve ufalanması için çektirin.
  • Havuçlu karışım soğuduktan sonra üzerine bisküvi ve cevizleri ilave edin. Elinizde yoğurun ve yuvarlayarak şekil verin.
  • Havuçlu topları hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Havuç Topları Kaç Kalori?

  • Havuç toplarının bir adedi 48, bir porsiyonu ise yaklaşık 145 kalori değerindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder